Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skubaniec, szarpaniec lub pleśniak, przypominacie sobie te nazwy? Ciasto bardzo popularne w latach 80.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 876
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1704
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4080
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 130
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 876
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1704
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4080
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 130
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto kruche ( oprócz kakao), zagnieść. Składniki na bezę ubić. Podzielić ciasto na 3 części, do jednej dodać kakao, jedną odłożyć do lodówki .Na przygotowaną blaszkę wyłożyć pozostałą część, można ją rozwałkować lub skubać, na to dać jabłka, następnie dać ciasto brązowe, ubitą pianę z białek i na wierzch zetrzeć na tarce ostatnią część ciasta. Piec 40 min. w 180 stopniach.