Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skubaniec, szarpaniec lub pleśniak, przypominacie sobie te nazwy? Ciasto bardzo popularne w latach 80.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4518
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 34
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4518
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 34
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 66
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto kruche ( oprócz kakao), zagnieść. Składniki na bezę ubić. Podzielić ciasto na 3 części, do jednej dodać kakao, jedną odłożyć do lodówki .Na przygotowaną blaszkę wyłożyć pozostałą część, można ją rozwałkować lub skubać, na to dać jabłka, następnie dać ciasto brązowe, ubitą pianę z białek i na wierzch zetrzeć na tarce ostatnią część ciasta. Piec 40 min. w 180 stopniach.