Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie po góralsku"
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 180
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 397
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 195
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 180
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 397
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 195
Składniki
Filety śledziowe pokrój na porcje. Oscypek pokrój w plastry. Na półmisku ułóż na przemian śledzie oraz plastry sera. Wymieszaj groszek, pokrojoną paprykę oraz posiekaną cebulę. Obłóż dekoracyjnie śledzie. Skrop olejem lub polej sosem majonezowym.
Sos majonezowy: do 2-3 łyżek majonezu dodaj pół łyżki chrzanu, ugotowane na twardo, posiekane jajko, posiekany szczypiorek, ew. odrobinę śmietany. Przypraw szczyptą cukru.Źródło: Dobry Tydzień