Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie po góralsku"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 403
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 403
Składniki
Filety śledziowe pokrój na porcje. Oscypek pokrój w plastry. Na półmisku ułóż na przemian śledzie oraz plastry sera. Wymieszaj groszek, pokrojoną paprykę oraz posiekaną cebulę. Obłóż dekoracyjnie śledzie. Skrop olejem lub polej sosem majonezowym.
Sos majonezowy: do 2-3 łyżek majonezu dodaj pół łyżki chrzanu, ugotowane na twardo, posiekane jajko, posiekany szczypiorek, ew. odrobinę śmietany. Przypraw szczyptą cukru.Źródło: Dobry Tydzień