Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki nasączone alkoholem (śliwki z nalewki), w polewie czekoladowej posypane kokosem. Polecam :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118063
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8395
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2120
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1535
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118063
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8395
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2120
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1535
Składniki
Składniki na polewę czekoladową: masło lub margaryna 20 dag cukier puder 1 szklanka mleko 2 łyżki mąka ziemniaczana 2 łyżeczki kakao 4 łyżki Wykonanie polewy czekoladowej: Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia się składników, cały czas mieszamy. Nie możemy dopuścić do zagotowania. Polewy został mi jeszcze słoiczek od dżemu 400 ml.
Wykonanie cukierków: Na patyczek do szaszłyków nabijamy osączoną śliwkę. Zanurzamy w polewie czekoladowej, studzimy, zanurzamy ponownie w polewie, posypujemy wiórkami kokosowymi i delikatnie układamy na papierze dopieczenia.
Ułożone śliwki na papierze wstawiamy do lodówki na godzinę.
Po godzinie delektujemy się śliwkami z %, w polewie czekoladowej, posypanymi wiórkami kokosowymi.