Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki nasączone alkoholem (śliwki z nalewki), w polewie czekoladowej posypane kokosem. Polecam :)
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5364
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1718
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1750
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5364
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1718
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1750
Składniki
Składniki na polewę czekoladową: masło lub margaryna 20 dag cukier puder 1 szklanka mleko 2 łyżki mąka ziemniaczana 2 łyżeczki kakao 4 łyżki Wykonanie polewy czekoladowej: Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia się składników, cały czas mieszamy. Nie możemy dopuścić do zagotowania. Polewy został mi jeszcze słoiczek od dżemu 400 ml.
Wykonanie cukierków: Na patyczek do szaszłyków nabijamy osączoną śliwkę. Zanurzamy w polewie czekoladowej, studzimy, zanurzamy ponownie w polewie, posypujemy wiórkami kokosowymi i delikatnie układamy na papierze dopieczenia.
Ułożone śliwki na papierze wstawiamy do lodówki na godzinę.
Po godzinie delektujemy się śliwkami z %, w polewie czekoladowej, posypanymi wiórkami kokosowymi.