Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki nasączone alkoholem (śliwki z nalewki), w polewie czekoladowej posypane kokosem. Polecam :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7623
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 65
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258143
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7623
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 65
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258143
Składniki
Składniki na polewę czekoladową: masło lub margaryna 20 dag cukier puder 1 szklanka mleko 2 łyżki mąka ziemniaczana 2 łyżeczki kakao 4 łyżki Wykonanie polewy czekoladowej: Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia się składników, cały czas mieszamy. Nie możemy dopuścić do zagotowania. Polewy został mi jeszcze słoiczek od dżemu 400 ml.
Wykonanie cukierków: Na patyczek do szaszłyków nabijamy osączoną śliwkę. Zanurzamy w polewie czekoladowej, studzimy, zanurzamy ponownie w polewie, posypujemy wiórkami kokosowymi i delikatnie układamy na papierze dopieczenia.
Ułożone śliwki na papierze wstawiamy do lodówki na godzinę.
Po godzinie delektujemy się śliwkami z %, w polewie czekoladowej, posypanymi wiórkami kokosowymi.