Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placuszek na jesienne wieczory.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12383
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13277
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5627
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12383
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13277
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5627
Składniki
Margarynę z 10 dag cukru, żółtkami i cukrem waniliowym ucieramy. Dodajemy sól, cynamon, proszek do pieczenia i mąkę pszenną. Mieszamy. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na nią ciasto, oblepiamy boki i spód, nakłuwamy widelcem i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Śliwki myjemy, drylujemy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z mąką ziemniaczaną. Białka ubijamy z 20 dag cukru mieszamy z śliwkami i wykładamy na zimne ciasto. Pieczemy do godziny w 175 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy na 5 minut w zgaszonym piekarniku.