Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placuszek na jesienne wieczory.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 247
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 247
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Składniki
Margarynę z 10 dag cukru, żółtkami i cukrem waniliowym ucieramy. Dodajemy sól, cynamon, proszek do pieczenia i mąkę pszenną. Mieszamy. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na nią ciasto, oblepiamy boki i spód, nakłuwamy widelcem i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Śliwki myjemy, drylujemy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z mąką ziemniaczaną. Białka ubijamy z 20 dag cukru mieszamy z śliwkami i wykładamy na zimne ciasto. Pieczemy do godziny w 175 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy na 5 minut w zgaszonym piekarniku.