Do góry

Desery Przepis na:

Śliwkowe crumble czyli śliwki pod kruszonką

Śliwkowe crumble czyli śliwki pod kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 305 Ocena: 5501

Dodano:

Odsłon: 2325

Pyszny,szybki deser,który można jeść na ciepło i zimno :) Owoce można zapiekać w małych kokilkach lub w jednym większym naczyniu żaroodpornym :)

Składniki

  • Śliwki (ilość zależy w jak dużym naczyniu będą zapiekane)
  • Mąka pszenna 200 g
  • Masło 150 g
  • Cukier ok 50 g
  • Cynamon (opcjonalnie)
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śliwki umyć,usunąć pestki i pokroić w mniejsze kawałki.
    Rozłożyć w naczyniu żaroodpornym (można ewentualnie wymieszać je z cukrem,ja tego nie robiłam) a następnie jeśli lubimy posypać cynamonem.

    Zrobić kruszonkę z mąki,masła i cukru : zagnieść wszystko razem i rozrabiam palcami do powstania struktury kruszonki.

    Kruszonką posypać równomiernie śliwki i zapiec w temp 200 st ok 20-30 min.(do zrumienienia) Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (29)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń