Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,szybki deser,który można jeść na ciepło i zimno :) Owoce można zapiekać w małych kokilkach lub w jednym większym naczyniu żaroodpornym :)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1050
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666498
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1050
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666498
Składniki
Śliwki umyć,usunąć pestki i pokroić w mniejsze kawałki. Rozłożyć w naczyniu żaroodpornym (można ewentualnie wymieszać je z cukrem,ja tego nie robiłam) a następnie jeśli lubimy posypać cynamonem. Zrobić kruszonkę z mąki,masła i cukru : zagnieść wszystko razem i rozrabiam palcami do powstania struktury kruszonki. Kruszonką posypać równomiernie śliwki i zapiec w temp 200 st ok 20-30 min.(do zrumienienia) Smacznego :)