Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 551 Ocena: 7734
Dodano: 01.07.2018
Odsłon: 9114
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Zaczynamy od zrobienia ciasta;
Margarynę zmiksować na puch z cukrem pudrem i waniliowym. Stopniowo dodawać po jednym całym jajku. Następnie po łyżce przesianej z proszkiem mąkę i skrobię ziemniaczaną.
Ciasto odstawiamy i zabieramy się za przygotowanie kruszonki. Składniki na nią łączymy ze sobą. Masło kroimy na mniejsze kawałki i zagniatamy ręcznie z margaryną i cukrem. Ma powstać sypka konsystencja z grudkami.
Śliwki myjemy, przepoławiamy na pół, wyjmujemy pestki. Układamy na cieście piętrowo. Aż wykorzystamy wszystkie śliwki.
Posypujemy kruszonką.
Pieczemy w 170 * 50-55 minut.
Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

alapi 08 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Prosze podaj wymiary blaszki;)4 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 06 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszne :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

babeczka35 01 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Super ciasto :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 01 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Przepysznie wygląda ;-D1 Kto głosował? | Odpowiedz