Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na zdrowe, wegańskie babeczki bez dodatku cukru Bardzo szybkie przygotowanie, a idealny efekt :)
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 248
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 349
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 248
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 349
Składniki
Śliwki moczymy chwilę w ciepłej wodzie, a następnie drobniutko je siekamy.
W dużej misce mieszamy je z wrzątkiem, olejem i aromatem.
W drugiej misce łączymy mąki, siekane orzechy i sodę, wsypujemy je do dużej miski i dokładnie mieszamy.
Po kilku ruchach łyżką powinniśmy otrzymać gładkie, błyszczące ciasto. Przekładamy je łyżeczką do formy na muffinki wyłożonej papilotkami lub papierem do pieczenia.
Wierzch dekorujemy płatkami owsianymi, wkładamy formę do piekarnika i pieczemy w 180ºC przez 25-30 minut.