Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na zdrowe, wegańskie babeczki bez dodatku cukru Bardzo szybkie przygotowanie, a idealny efekt :)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Śliwki moczymy chwilę w ciepłej wodzie, a następnie drobniutko je siekamy.
W dużej misce mieszamy je z wrzątkiem, olejem i aromatem.
W drugiej misce łączymy mąki, siekane orzechy i sodę, wsypujemy je do dużej miski i dokładnie mieszamy.
Po kilku ruchach łyżką powinniśmy otrzymać gładkie, błyszczące ciasto. Przekładamy je łyżeczką do formy na muffinki wyłożonej papilotkami lub papierem do pieczenia.
Wierzch dekorujemy płatkami owsianymi, wkładamy formę do piekarnika i pieczemy w 180ºC przez 25-30 minut.