Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodka przekąska dla wszystkich łasuchów kochających zdrowe desery ;-) kremowa,delikatna,bakaliowa ;-)
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7480
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 990
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7480
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 990
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Składniki
kaszę jaglaną gotujemy " na gęsto " tzn.dodajemy mało wody na 1 szklankę tak aby po ugotowaniu na mięciutko można było włożyć łyżeczkę na sztywno :-),studzimy dodajemy łyżkę masła i mascarpone,mieszamy delikatnie i miksujemy chwilę dodając łyżkę syropu z agawy wstawiamy do lodówki na 15,20 min
płatki owsiane i orzechy laskowe chwilę prażymy na patelni na sklarowanym maśle,dodając odrobinę syropu z agawy rodzynki parzymy krótko we wrzątku
po wyjęciu z lodówki formujemy łyżką małe kawałki jaglanki,układamy na talerzyku,polewamy prażonymi płatkami i orzechami,posypujemy rodzynkami i dodajemy jeszcze syrop z agawy jak stwierdzimy,że nasz deser jest jeszcze za mało słodki ;-) Smacznego Słodkiego ;-)))