Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1459
Dodano: 17.05.2017
Odsłon: 586
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
kaszę jaglaną gotujemy " na gęsto " tzn.dodajemy mało wody na 1 szklankę tak aby po ugotowaniu na mięciutko można było włożyć łyżeczkę na sztywno :-),studzimy
dodajemy łyżkę masła i mascarpone,mieszamy delikatnie i miksujemy chwilę dodając łyżkę syropu z agawy
wstawiamy do lodówki na 15,20 min
płatki owsiane i orzechy laskowe chwilę prażymy na patelni na sklarowanym maśle,dodając odrobinę syropu z agawy
rodzynki parzymy krótko we wrzątku
po wyjęciu z lodówki formujemy łyżką małe kawałki jaglanki,układamy na talerzyku,polewamy prażonymi płatkami i orzechami,posypujemy rodzynkami i dodajemy jeszcze syrop z agawy jak stwierdzimy,że nasz deser jest jeszcze za mało słodki ;-)
Smacznego Słodkiego ;-)))
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

izek 18 maja 2017Zgłoś do usunięcia
Aż mnie naszła ochota na taką jaglankę :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 17 maja 2017Zgłoś do usunięcia
<3 Kocham <3 Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 17 maja 2017Zgłoś do usunięcia
mniammmmm...pycha... Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 17 maja 2017Zgłoś do usunięcia
pyszna :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz