Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodka przekąska dla wszystkich łasuchów kochających zdrowe desery ;-) kremowa,delikatna,bakaliowa ;-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2194
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 124
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 182
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2194
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 124
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 182
Składniki
kaszę jaglaną gotujemy " na gęsto " tzn.dodajemy mało wody na 1 szklankę tak aby po ugotowaniu na mięciutko można było włożyć łyżeczkę na sztywno :-),studzimy dodajemy łyżkę masła i mascarpone,mieszamy delikatnie i miksujemy chwilę dodając łyżkę syropu z agawy wstawiamy do lodówki na 15,20 min
płatki owsiane i orzechy laskowe chwilę prażymy na patelni na sklarowanym maśle,dodając odrobinę syropu z agawy rodzynki parzymy krótko we wrzątku
po wyjęciu z lodówki formujemy łyżką małe kawałki jaglanki,układamy na talerzyku,polewamy prażonymi płatkami i orzechami,posypujemy rodzynkami i dodajemy jeszcze syrop z agawy jak stwierdzimy,że nasz deser jest jeszcze za mało słodki ;-) Smacznego Słodkiego ;-)))