Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodka przekąska dla wszystkich łasuchów kochających zdrowe desery ;-) kremowa,delikatna,bakaliowa ;-)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11541
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7931
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155065
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1103
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11541
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7931
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155065
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1103
Składniki
kaszę jaglaną gotujemy " na gęsto " tzn.dodajemy mało wody na 1 szklankę tak aby po ugotowaniu na mięciutko można było włożyć łyżeczkę na sztywno :-),studzimy dodajemy łyżkę masła i mascarpone,mieszamy delikatnie i miksujemy chwilę dodając łyżkę syropu z agawy wstawiamy do lodówki na 15,20 min
płatki owsiane i orzechy laskowe chwilę prażymy na patelni na sklarowanym maśle,dodając odrobinę syropu z agawy rodzynki parzymy krótko we wrzątku
po wyjęciu z lodówki formujemy łyżką małe kawałki jaglanki,układamy na talerzyku,polewamy prażonymi płatkami i orzechami,posypujemy rodzynkami i dodajemy jeszcze syrop z agawy jak stwierdzimy,że nasz deser jest jeszcze za mało słodki ;-) Smacznego Słodkiego ;-)))