Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki sobie w tym roku wymysliłam ;)) Przepis jest na dwa mazurki 10cm/35cm
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 349
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 391
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 378
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 313
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 349
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 391
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 378
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 313
Składniki
ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto i wstawiamy na godzinke do lodówki. Ja zawsze zagniatam wylepiam blachę i wtedy wstawiam do lodówki ;)
odlewamy troche mleka i rozrabiamy w nim mąke z proszkiem budyniowym. Reszte mleka zagotowujemy, dodajemy wiórki kokosowe I gotujemy gęsty budyń. Masło ucieramy na puch dodajemy po łyżce budyniu.
dżem przekładamy do garnka, gdy są większe częsci rozdrabniamy blenderem, gotujemy na malym gazie ok 10 -15 minut. Ja dodałam jeszcze pod koniec gotowania pół galaretki bo chciałam mieć bardziej zwarty ale nie jest to konieczne
na ciasto kruche rozsmarowujemy krem kokosowy, na to dżem wiśniowy i dowolnie dekorujemy