Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9310
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9310
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Składniki
Pomarańcze obrać, usunąć białą wewnętrzną warstwę. Miąższ pokroić w grube plastry. Na patelnię wyłożyć dżem pomarańczowy i podgrzać. Dodać plastry pomarańczy bez skórki i podsmażyć. Posypać płatkami migdałowymi. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę usztywniając cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ciągle ubijać. Dodać płatki migdałowe, mąki i proszek do pieczenia wcześniej ze sobą wymieszane. Delikatnie wymieszać szpatułką . Takim ciastem zalać pomarańcze na patelni. Ładnie wyrównać. Patelnię przykryć i zmniejszyć ogień na minimum. Ciasto jest gotowe, jak masa się całkowicie zetnie - ok 10 min. Przyłożyć patelnię talerzem, albo deseczką i odwrócić do góry dnem. Posypać płatkami migdałowymi. Smacznego.