Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 602
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 602
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Składniki
Pomarańcze obrać, usunąć białą wewnętrzną warstwę. Miąższ pokroić w grube plastry. Na patelnię wyłożyć dżem pomarańczowy i podgrzać. Dodać plastry pomarańczy bez skórki i podsmażyć. Posypać płatkami migdałowymi. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę usztywniając cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ciągle ubijać. Dodać płatki migdałowe, mąki i proszek do pieczenia wcześniej ze sobą wymieszane. Delikatnie wymieszać szpatułką . Takim ciastem zalać pomarańcze na patelni. Ładnie wyrównać. Patelnię przykryć i zmniejszyć ogień na minimum. Ciasto jest gotowe, jak masa się całkowicie zetnie - ok 10 min. Przyłożyć patelnię talerzem, albo deseczką i odwrócić do góry dnem. Posypać płatkami migdałowymi. Smacznego.