Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2645
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2900
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2645
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2900
Składniki
Masło z cukrem pudrem ucieramy na puch, dodajemy jajko, aromat i miksujemy aż masa będzie jednolita. Stopniowo dodajemy obie mąki wymieszane z sodą.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je w dość sporych odstępach na blaszce.
Kieliszek maczamy w ciemnym kakao i na każdej kulce robimy odcisk (do połowy głębokości kulki), tak aby nadać kształt pieczarki. Gotowe wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175º, pieczemy ok 15 minut.