Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15877
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4811
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 555
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15877
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4811
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 555
Składniki
Masło z cukrem pudrem ucieramy na puch, dodajemy jajko, aromat i miksujemy aż masa będzie jednolita. Stopniowo dodajemy obie mąki wymieszane z sodą.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je w dość sporych odstępach na blaszce.
Kieliszek maczamy w ciemnym kakao i na każdej kulce robimy odcisk (do połowy głębokości kulki), tak aby nadać kształt pieczarki. Gotowe wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175º, pieczemy ok 15 minut.