Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12289
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13060
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5266
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12289
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13060
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5266
Składniki
Masło z cukrem pudrem ucieramy na puch, dodajemy jajko, aromat i miksujemy aż masa będzie jednolita. Stopniowo dodajemy obie mąki wymieszane z sodą.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je w dość sporych odstępach na blaszce.
Kieliszek maczamy w ciemnym kakao i na każdej kulce robimy odcisk (do połowy głębokości kulki), tak aby nadać kształt pieczarki. Gotowe wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175º, pieczemy ok 15 minut.