Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak tylko zobaczyłam te rożki na którymś z blogów, wiedziałam,że prędzej czy później znajdą się na moim stole. Przepis z małymi modyfikacjami.
Lubisz dania obiadowe na słodko oto przepis dla Ciebie. Żeberka pieczone w py...
Odsłon: 915
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 294
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1539
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 342
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2285
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 162
Są różne warianty przyrządzenia młodej kapusty zasmażanej. Jedni robią tradyc...
Odsłon: 261
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 294
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1539
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 342
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2285
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 162
Są różne warianty przyrządzenia młodej kapusty zasmażanej. Jedni robią tradyc...
Odsłon: 261
Składniki
Mleko w proszku rozpuścic w niepełnej szkl. wody (zostawiając 3-4 łyżki na rozrobienie mąki ziemniaczanej). Zagotowac mleko dodając cukier, cukier waniliowy i kaszkę. Gotowac kilka minut,aż kaszka powiększy objętosc. Dodac rozrobioną w wodzie mąkę ziemniaczaną i bardzo szybko i dokładnie mieszac, aby nie powstały grudnki. Pozostawic do ostygnięcia. Z tak przygotowanej masy powstanie dosc gęsty budyń.
Piekarnik nagrzac do 180-200 stopni C. Ciasto francuskie pokroic na kwadraty 8x8cm (pozostaną małe skrawki). Nałożyc po łyżce masy na środek każdego kwadrata, który następnie zlepic dokładnie w trójkąt. Powstałe trójkąty układac na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do momentu wyrośnięcia i zrumienienia ciasta. Upieczone wystudzic.
Przygotowac syropową polewę - zagotowac 1/2 szkl. wody, 1/2 szkl. cukru i łyżeczkę soku z cytryny. Gotowac aż powstanie syrop. Chwilę ostudzic - powinien w tym czasie zgęstniec. Gotowym syropem polac rożki.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Werona
Desery
Deser chia z mango
Desery
Ciasto z rabarbarem i bezą
Desery
Uśmiech Karczmarki
Ciasto Werona
Ciasto Werona to niesamowite połączenie ciasta czekoladowego, masy serowej i...
Odsłon: 310
Deser chia z mango
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 91