Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla lubiących bardzo slodkie,mleczne co nie co.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13636
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13636
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Składniki
Białka ubijam dodaję 1/2 szk.cukru pudru,żółtka ,proszek do pieczenia i mąkę.3/4 masy wylewam na blache.Resztę mieszam z 1 łyżką kakao i iwylewam na korytko.Piekę ok.15 min. w 170 stopniach.Po upieczeniu wyjmuję z blachy.
Mleko gotuję z cukrem waniliowym i studzę.Maslo rozcieram z cukrem pudrem,dodaje przestudzone mleko i mleko w proszku.Z białego biszkoptu wycinam ksztalt serca.Połową masy smaruje biszkopt.Do drugiej części dodaje 2 łyżki kakao i smaruje na białą masę.Z ciemnego blatu kroje kwadraciki i obkładam ciasto wokół.
Na górę układam orzechy.Chłodzę ok.2 godzin ,ale mażna jeść zaraz po przygotowaniu.