Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na herbatnikach z masą kajmakową, kremem budyniowym, kremem z kremówką i mascarpone oraz z owocami. Szybkie, proste w przygotowaniu i mega smaczne. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia:)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 184
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 65
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 95
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 184
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 65
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 95
Składniki
Krem budyniowy:budyń czekoladowy gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do całkowitego wystudzenia /najlepiej ugotować dzień wcześniej/. Godzinę przed przygotowaniem kremu wyjmujemy z lodówki masło i odstawiamy razem z budyniem by miały podobną temperaturę pokojową. Masło ubijamy na puch z dodatkiem cukru pudru i kakao. Gdy masa będzie puszysta ciągle ubijając małymi porcjami dodajemy budyń. Na dnie formy do ciasta /możemy ją wyłożyć papierem do pieczenia/ układamy warstwę herbatników. Na nich rozsmarowujemy krem budyniowy i przykrywamy drugą warstwą herbatników lekko dociskając. Na wierzchu rozsmarowujemy masę kajmakową i ponowniu układamy warstwę herbatników. Blaszkę z ciastem wstawiamy do lodówki i przygotowujemy krem śmietanowy z mascarpone. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem a następnie ubijając na wolnych obrotach dodajemy serek mascarpone. Przygotowany krem rozkładamy równomiernie na ostatniej warstwie herbatników. Dekorujemy owocami i startą czekoladą. Ciasto najlepiej smakuje po wcześniejszym schłodzeniu w lodówce.