Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser inspirowany włoskim tiramisu. Przepis pochodzi z 413. odcinka programu "Ewa gotuje".
Żółtka wybić do miski (białka można zamrozić do innego deseru). Dodać erytrol, cukier waniliowy i miąższ z laski wanilii. Utrzeć nad gorącą kąpielą wodną. Odstawić do wystudzenia.
Do serka mascarpone porcjami dodać przestudzone żółtka i zmiksować (ser powinien mieć temperaturę pokojową). Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego.
Zieloną herbatę matcha wsypać do miseczki. Zalać wodą o temp. ok. 80 st. C. Rozpuścić. Wlać likier. Wymieszać. W naparze zanurzyć biszkopty i ułożyć na dnie słoiczków lub pucharków (po 2-3 ciasteczka). Na biszkopty dać trochę masy. Na masę konfiturę borówkową i znowu nasączone herbatą ciastka, następnie ponownie masę. Udekorować posiekanymi pistacjami i herbacianym proszkiem matcha. Schłodzić w lodówce.
Sycylijski deser - rurki z serem riccotta, pistacjami i gorzką czekoladą. Prz...
Odsłon: 7324
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 98
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 66
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 30
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 163
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 38
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 98
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 66
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 30
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 163
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 38
Składniki
Żółtka wybić do miski (białka można zamrozić do innego deseru). Dodać erytrol, cukier waniliowy i miąższ z laski wanilii. Utrzeć nad gorącą kąpielą wodną. Odstawić do wystudzenia.
Do serka mascarpone porcjami dodać przestudzone żółtka i zmiksować (ser powinien mieć temperaturę pokojową). Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego.
Zieloną herbatę matcha wsypać do miseczki. Zalać wodą o temp. ok. 80 st. C. Rozpuścić. Wlać likier. Wymieszać. W naparze zanurzyć biszkopty i ułożyć na dnie słoiczków lub pucharków (po 2-3 ciasteczka). Na biszkopty dać trochę masy. Na masę konfiturę borówkową i znowu nasączone herbatą ciastka, następnie ponownie masę. Udekorować posiekanymi pistacjami i herbacianym proszkiem matcha. Schłodzić w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Desery
Ciasto miętowo czekoladowe
Desery
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Ciasto parzone
Ciasto parzone to ciasto znane z takich przysmaków, jak ptysie, karpatka czy...
Odsłon: 46
Bananoffee z płatkami owsianymi
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 98