Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4416
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11996
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4416
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11996
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
Białka ubić z 1 szklanką cukru.Dodawać po jednym żółtku i wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao,cały cas miksując. Ciasto wylać na blachę(23x39 cm) i piec około 25 minut w temp.180 stopni. Po ostudzeniu przekroić na dwa blaty.
125 g margaryny roztopić .Dołożyć mleko,resztę cukru oraz słonecznik. Przelać na blachę i piec około 30 minut w temp.180 stopni. Gorący placek połamać i zemleć.
Pozostałą margarynę utrzeć z masą kajmakową oraz ze zmielonym plackiem słonecznikowym
Pierwszy płat biszkoptu posmarować2/3 masy. Przykryć drugim plackiem i posmarować resztą masy.
Wierzch ciasta można posypać startą czekolada.