Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny deserek - brzoskwinie ze śmietaną, podane jako smakołyk na deser dla rodzinki i wnuków. Deserek bardzo szybko znikł z talerza, a wnuki prosiły o więcej.
sitko, garnek, mikser
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3656
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 313
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3656
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 313
Składniki
Brzoskwinie odsączyć na sicie z syropu, następnie osuszyć. Z wody, mąki ziemniaczanej ugotować kisiel. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać fix do śmietany. Część ubitej śmietany połączyć z kisielem. Połówki brzoskwiń ułożyć na półmisku, nałożyć masę z kisielem. Na masę z kisielu nakładamy ubitą śmietanę. Dekorujemy płatkami migdałów oraz orzechami włoskimi. Całość posypujemy kolorową posypką cukrową dekorujemy listkami mięty oraz cząstkami brzoskwiń. Brzoskwinie wkładamy do lodówki celem schłodzenia. Podajemy dobrze schłodzone.