Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przepis dla zabieganych. Przygotowanie tego ciasta jest banalnie proste i nie wymaga dużego nakładu pracy, dlatego warto mieć ten przepis zawsze pod ręką.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9516
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 166
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20781
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9516
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 166
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20781
Składniki
Przygotowujemy blaszkę o wymiarach 24 na 24 cm, wykładamy ją papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na spodzie układamy pierwszą warstwę biszkoptów.
Z lodówki wyciągamy schłodzoną śmietankę kremówkę oraz serek mascarpone. Śmietankę przelewamy do miski i ubijamy za pomocą miksera na sztywną pianę, stopniowo dodajemy po łyżce cukru pudru. Następnie łączymy stopniowo ubitą śmietankę z serkiem mascarpone.
Połowę masy przekładamy na rozłożone w blaszce biszkopty. Następnie układamy drugą warstwę biszkoptów i ponownie przykrywamy je kremem. Górę ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi. Deser odstawiamy do lodówki na kilka godzin.