Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przepis dla zabieganych. Przygotowanie tego ciasta jest banalnie proste i nie wymaga dużego nakładu pracy, dlatego warto mieć ten przepis zawsze pod ręką.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 739
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22777
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15154
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4866
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45520
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 739
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22777
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15154
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4866
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45520
Składniki
Przygotowujemy blaszkę o wymiarach 24 na 24 cm, wykładamy ją papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na spodzie układamy pierwszą warstwę biszkoptów.
Z lodówki wyciągamy schłodzoną śmietankę kremówkę oraz serek mascarpone. Śmietankę przelewamy do miski i ubijamy za pomocą miksera na sztywną pianę, stopniowo dodajemy po łyżce cukru pudru. Następnie łączymy stopniowo ubitą śmietankę z serkiem mascarpone.
Połowę masy przekładamy na rozłożone w blaszce biszkopty. Następnie układamy drugą warstwę biszkoptów i ponownie przykrywamy je kremem. Górę ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi. Deser odstawiamy do lodówki na kilka godzin.