Do góry

Desery Przepis na:

„Śmietankowe z truskawkami”

„Śmietankowe z truskawkami”

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 903

Dodano:

Odsłon: 2304

Proste ciasto sezonowe.

Składniki

  • Biszkopt; 6 jajek
  • 1 ¾ szklanki cukru
  • 1 ½ szklanki mąki pszennej
  • 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka octu
  • Masa; 3 budynie śmietankowe
  • litr mleka
  • olejek śmietankowy
  • 300 g margaryny
  • tabliczka białej czekolady
  • cukier waniliowy
  • Ponadto; kilka truskawek
  • 2 czerwone galaretki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
„Śmietankowe z truskawkami”

Przygotowanie

  1. Jaja ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz ocet. Pieczemy przez 25 minut w nagrzanym piekarniku do 170 stopni. Po ostygnięciu przekroić ciasto na dwie części.

  2. Ugotuj budyń. Do budyniu dodaj startą na tarce czekoladę. Wystudź. Utrzyj z margaryną, cukrem waniliowym oraz olejkiem śmietankowym. Rozpuść galaretki w ½ litra wody.

  3. Układaj warstwami biszkopt, krem, biszkopt, krem, truskawki, galaretka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń