Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i pyszny deser śmietankowy, który przygotujesz w mig. On po prostu rozpływa sie w ustach!!!!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Składniki
Obie galaretki rozpuścić w 1 szkl.wody i zostawić do przestygnięcia. Biszkopty sklejać po dwa powidłem. Śmietanę ubić aż będzie puszysta, dodać cukier puder a następnie powoli dodawać serek homogenizowany. Gdy galaretka jest już chłodna dodawać powoli do masy śmietanowej.
Ok. 1/4 masy wylać do wysokiego naczynia (np. keksówki) na to układać sklejone biszkopty które tuz przed położeniem maczać w zimnym naparze mocnej kawy, na to warstwa masy, znowu biszkopty i na koniec reszta masy.Schłodzić w lodówce. Można posypać kawą lub kokosem.