Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 63 Ocena: 1549
Dodano: 20.09.2011
Odsłon: 14675
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Obie galaretki rozpuścić w 1 szkl.wody i zostawić do przestygnięcia. Biszkopty sklejać po dwa powidłem. Śmietanę ubić aż będzie puszysta, dodać cukier puder a następnie powoli dodawać serek homogenizowany. Gdy galaretka jest już chłodna dodawać powoli do masy śmietanowej.
Ok. 1/4 masy wylać do wysokiego naczynia (np. keksówki) na to układać sklejone biszkopty które tuz przed położeniem maczać w zimnym naparze mocnej kawy, na to warstwa masy, znowu biszkopty i na koniec reszta masy.Schłodzić w lodówce. Można posypać kawą lub kokosem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Maudie 30 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Już po raz kolejny zrobiłam Twojego śmietanowca i znów bardzo szybko zniknął:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Madzia_87 23 września 2011Zgłoś do usunięcia
Smakowicie wygląda:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 22 września 2011Zgłoś do usunięcia
Dobrze, że napisałaś o Biedronce bo ja właśnie zaopatruję się w Biedronkach ;) Tam duże kubki mają 330 g, mierzyłam ostatnio, że to jest 1,5 szkl. (3/8 litra)2 Kto głosował? | Odpowiedz

zabecka 21 września 2011Zgłoś do usunięcia
Annuar: Ja kupuję po prostu 2 duże kubeczki śmietany 30% "do ubijania" w biedronce. Nigdy nie patrzyłam ile one maja ml. ale myślę, że nie różnią się od innych dużych kubków.2 Kto głosował? | Odpowiedz

wika11 21 września 2011Zgłoś do usunięcia
Robię podobne ciasto i znika błyskawicznie. Pozdrawiam.2 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 21 września 2011Zgłoś do usunięcia
Fajny i prosty wykonaniu deser, ciekawy pomysł z biszkoptami i powidłami. Czy możesz doprecyzować ilość śmietany kremówki ?2 Kto głosował? | Odpowiedz