Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brzoskwiowo pomarańczowa galaretka w śnieżnobiałej masie.
Wyśmienity przepis na deser z malinami na każdą okazję. Zapraszam na filmik n...
Odsłon: 7536
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3799
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 240
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 325
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3799
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 240
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 325
Składniki
Brzoskwinie kroimy na drobne kawałeczki. Gotujemy 250 ml wody i wsypujemy dwie galaretki pomarańczowe. Nie wył. ognia do rozpuszczonych galaretek dodajemy brzoskwinie i mieszamy chwilę do połączenia składników. Odstawiamy, aby całkowicie ostygły.
Gotujemy 100 ml wody i dosypujemy żelatynę, mieszamy do rozpuszczenia i ostawiamy do ostudzenia. 200 g śmietanki ubijamy na sztywno i dodajemy połowę mascarpone. Wszystko razem mieszamy dokładnie i na koniec dodajemy ostudzoną żelatynę, krótko mieszając.
Formę (u mnie 24x30) wykładamy papierem i na spód układamy herbatniki. Wylewamy pierwsza białą warstwę i wstawiamy do lodówki, aby stężała.
Następnie wylewamy ostudzoną masę brzoskwiniową i ponownie chowamy do lodówki w celu schłodzenia.
Ostatni krok ponawiamy wyrabiając białą masę. Rozpuszczamy żelatynę, miksujemy resztę śmietanki z mascarpone, mieszamy z żelatyną i wylewamy na stężałą masę brzoskwiniową . Chłodzimy w lodówce co całkowitego stężęnia i spożywamy najlepiej w ciągu 2 dni.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Desery
Ciasto z owocami
Desery
Ciasto francuskie z owocami
Desery
Bûche de Noël
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Pyszna tarta inna niż wszystkie.
Odsłon: 61
Ciasto z owocami
nadszedł czas świeżych owoców i czas na ciasta z nimi, dobrze mieć wypróbowan...
Odsłon: 733