Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe w przygotowaniu ciasto śmietanowiec ala sernik zamiast białego sera używamy śmietany, smakiem bardzo przypomina sernik Szybkie w przygotowaniu idealne na różne okazje.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 144
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20748
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 144
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20748
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Składniki
Kruszonka Wszystkie składniki połącz ze sobą tak aby powstała kruszonka.
Masa śmietanowa Białka ubić z cukrem, dodać suche budynie, śmietanę, wszystko dokładnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia. 2/3 kruszonki wsyp na blachę, wyrównaj na nią wylej masę śmietanową, na wierzch wysyp resztę kruszonki. Ciasto piec około 50 minut w temperaturze 180 st.