Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne lekkie ciasto dla każdego na każdą okazję.
Ten śmietanowiec jest pyszny, bardzo delikatny, rozpływa się w ustach. Do teg...
Odsłon: 3227
Ciasto na jesienny wieczór i nie tylko. Pierniczki zachęcają do zjedzenia!
Odsłon: 1857
Kolorowe kryształki zatopione w białym cieście to smakołyk, który zachwyci ka...
Odsłon: 4267
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 150
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 885
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 150
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 885
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy resztę składników i lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Na blasze 25/36. Galaretki przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy, gdy stężeją kroimy w kostkę. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach ciepłej wody. Śmietankę słodzimy cukrem i dodajemy żelatynę mieszamy i odstawiamy. Gdy śmietanka zacznie tężeć dodajemy do niej pokrojone galaretki. Masę wykładamy na biszkopt i potrzepujemy wiórkami czekoladowymi.
Przepisy Desery
Desery
Sernik pistacjowy
Desery
Babka piaskowa siostry Anastazji
Desery
Sernik ,,ZEBRA,,
Desery
Babka z zsiadłego mleka
Sernik pistacjowy
Znudziły Wam się tradycyjne serniki? Skorzystajcie z tego przepisu! Dodatek p...
Odsłon: 9
Babka piaskowa siostry Anastazji
Puszysta babka piaskowa, którą przygotujecie migusiem wykorzystując zaledwie...
Odsłon: 25