Desery Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Jajka ubijamy z cukrem i 1 op. cukru waniliowego na puszystą masę. Mąkę mieszamy z proszkiem do piecz. i przesiewamy do masy jajecznej. Wsypujemy gorzką czekoladę i orzechy. Delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem blachę (30x20). Pieczemy ok. 35 minut w temp. 170 stopni. Studzimy i przekrawamy na 2 placki. Żelatynę rozpuszczamy w niepełnej szklance ciepłej wody i studzimy. Kawę rozpuszczamy w 5 łyżkach wrzątku, także studzimy. Śmietankę ubijamy z pozostałymi cukrami waniliowymi i cukrem pudrem. Wlewamy cienką strużką kawę i żelatynę. Dodajemy pokrojone brzoskwinie. Mieszamy. Jeden placek smarujemy 3/4 kremu. Przykrywamy drugim plackiem. Rozsmarowujemy resztę kremu. Schładzamy w lodówce 4 godziny. Dekorujemy startą czekoladą mleczną.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

mimi619 25 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Czegoś takiego kiedyś szukałem. :) Do ulubionych !3 Kto głosował? | Odpowiedz

disgust 27 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Mmmm... to co lubię ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz