Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten śmietanowiec jest pyszny, bardzo delikatny, rozpływa się w ustach. Do tego jest ekspresowy do zrobienia i bardzo prosty.
Przepis dnia
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 3654
Pyszna, pulchna i wilgotna babka mocno cytrynowa na kefirze z dodatkiem kisie...
Odsłon: 433
Bardzo smaczna i szybka sałatka jajeczna z dodatkiem ogórka zielonego idealna...
Odsłon: 196
Przepis na białą kiełbasę zapiekaną w czerwonym winie oraz suszonymi śliwkami.
Odsłon: 246
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomar...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 3654
Pyszna, pulchna i wilgotna babka mocno cytrynowa na kefirze z dodatkiem kisie...
Odsłon: 433
Bardzo smaczna i szybka sałatka jajeczna z dodatkiem ogórka zielonego idealna...
Odsłon: 196
Przepis na białą kiełbasę zapiekaną w czerwonym winie oraz suszonymi śliwkami.
Odsłon: 246
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomar...
Odsłon: 118
Składniki
Przygotowanie tego ciasta jest bardzo proste. Najważniejsze jest, aby dobrze schłodzić śmietanę przed ubiciem. I tak zimną śmietanę przelałam do miski miksera. Wsypałam śmietan - fixy, cukier puder i cukier waniliowy. Śmietanę ubijałam na najwyższych obrotach miksera do momentu uzyskania gęstego dość sztywnego kremu. W trakcie ubijania warto osłonić sobie miskę ręcznikiem kuchennym, bo śmietana chlapie na boki. Trzeba też cały czas kontrolować proces ubijania, aby nie przebić śmietany i nie zrobić masła. Formę o wymiarach ok. 20x20cm wyłożyłam folią spożywczą. Na dnie ułożyłam pierwszą warstwę herbatników kakaowych. Na nich rozsmarowałam ok. 4 łyżki kremu, tworząc cienką warstwę śmietanową.Na kremie ułożyłam następną warstwę herbatników, znów krem i tak do skończenia produktów. Łącznie wyszło mi 4 warstwy kremu i pięć warstw ciastek. Na wierzchu powinna być warstwa herbatników. Mleko podgrzałam i wrzuciłam do niego połamaną na kawałki czekoladę mleczną. Odczekałam chwilę i wymieszałam dokładnie aż do rozpuszczenia się czekolady. Płynną czekoladą posmarowałam ciasto i schowałam je do lodówki. Ciasto chłodziłam całą noc aby herbatniki dobrze zmiękły.
Przepisy Desery
Desery
Makowiec z kratką według Ewy Wachowicz
Desery
Keks pomarańczowy na święta
Desery
Szybka i pulchna babka na kefirze
Desery
Sernik z żurawiną
Makowiec z kratką według Ewy Wachowicz
Puszysty makowiec na kruchym spodzie, przyozdobiony kratką z kruchego ciasta....
Odsłon: 91
Keks pomarańczowy na święta
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomar...
Odsłon: 118