Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótka lista produktów, bez pieczenia, szybkie w wykonaniu :)
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 569
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 804
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 183
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 569
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 804
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 183
Składniki
W garnku podgrzać cukier, mleko i masło. Odstawić do przestudzenia.
Na suchej patelni uprażyć chwilę orzechy.
Do ostygniętej masy łyżkami dodawać mleko w proszku w trakcie miksowania
Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Dno wyłożyć warstwą herbatników kakaowych, następnie rozprowadzić połowę masy mlecznej. Przykryć herbatnikami . Kolejna warstwa to połowa puszki kajmakowej, warstwa herbatników , pozostała masa mleczna, warstwa kakaowych herbatników. Wierzch ciasta wysmarować pozostałą częścią masy kajmakowej, posypać uprażonymi orzechami.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i dodać łyżkę oleju. Rozprowadzić na wierzch ciasta. Odstawić do lodówki gotowe ciasto najlepiej na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 17
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 23