Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótka lista produktów, bez pieczenia, szybkie w wykonaniu :)
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 377
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11795
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 441
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 108
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 668
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 377
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11795
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 441
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 108
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 668
Składniki
W garnku podgrzać cukier, mleko i masło. Odstawić do przestudzenia.
Na suchej patelni uprażyć chwilę orzechy.
Do ostygniętej masy łyżkami dodawać mleko w proszku w trakcie miksowania
Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Dno wyłożyć warstwą herbatników kakaowych, następnie rozprowadzić połowę masy mlecznej. Przykryć herbatnikami . Kolejna warstwa to połowa puszki kajmakowej, warstwa herbatników , pozostała masa mleczna, warstwa kakaowych herbatników. Wierzch ciasta wysmarować pozostałą częścią masy kajmakowej, posypać uprażonymi orzechami.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i dodać łyżkę oleju. Rozprowadzić na wierzch ciasta. Odstawić do lodówki gotowe ciasto najlepiej na całą noc.