Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótka lista produktów, bez pieczenia, szybkie w wykonaniu :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 959
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 98
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2154
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 959
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 98
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2154
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
W garnku podgrzać cukier, mleko i masło. Odstawić do przestudzenia.
Na suchej patelni uprażyć chwilę orzechy.
Do ostygniętej masy łyżkami dodawać mleko w proszku w trakcie miksowania
Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Dno wyłożyć warstwą herbatników kakaowych, następnie rozprowadzić połowę masy mlecznej. Przykryć herbatnikami . Kolejna warstwa to połowa puszki kajmakowej, warstwa herbatników , pozostała masa mleczna, warstwa kakaowych herbatników. Wierzch ciasta wysmarować pozostałą częścią masy kajmakowej, posypać uprażonymi orzechami.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i dodać łyżkę oleju. Rozprowadzić na wierzch ciasta. Odstawić do lodówki gotowe ciasto najlepiej na całą noc.