Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótka lista produktów, bez pieczenia, szybkie w wykonaniu :)
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 26
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 46
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 44
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2525
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 26
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 46
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 44
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2525
Składniki
W garnku podgrzać cukier, mleko i masło. Odstawić do przestudzenia.
Na suchej patelni uprażyć chwilę orzechy.
Do ostygniętej masy łyżkami dodawać mleko w proszku w trakcie miksowania
Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Dno wyłożyć warstwą herbatników kakaowych, następnie rozprowadzić połowę masy mlecznej. Przykryć herbatnikami . Kolejna warstwa to połowa puszki kajmakowej, warstwa herbatników , pozostała masa mleczna, warstwa kakaowych herbatników. Wierzch ciasta wysmarować pozostałą częścią masy kajmakowej, posypać uprażonymi orzechami.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i dodać łyżkę oleju. Rozprowadzić na wierzch ciasta. Odstawić do lodówki gotowe ciasto najlepiej na całą noc.