Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto sezonowe z borówkami, ale możną wykorzystać inne owoce, są dwie warstwy pierwsza to ciasto, druga śnieżki z galaretką. Można zrezygnować z drugiej warstwy i zrobić tylko spód ciasta np. ze śliwkami również jest pyszne.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38460
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1266
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38460
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1266
Składniki
1. Margarynę ucieramy mikser razem z cukrem, następnie wbijamy pojedynczo jajka, wlewamy 2 łyżki śmietany oraz ocet. 2. Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy, cały czas ucieramy. 3. Na koniec ciasto łączymy z borówkami, mieszając delikatnie łyżką i wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm. 4. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 35 minut w 180°C. Po upieczeniu ciasto studzimy.
5. Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i studzimy do lekkiego stężenia. 6. Śnieżki z mlekiem ubijamy mikserem, dodajemy galaretkę i wylewamy masę na ciasto.
7. Utykamy dowolnie rafaelo i polewamy polewą z rozpuszczonej czekolady z 2 łyżkami śmietany. 8. Ciasto chłodzimy 1 godzinę w lodówce.
9. Gotowe. 10. Smacznego.