Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto sezonowe z borówkami, ale możną wykorzystać inne owoce, są dwie warstwy pierwsza to ciasto, druga śnieżki z galaretką. Można zrezygnować z drugiej warstwy i zrobić tylko spód ciasta np. ze śliwkami również jest pyszne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
1. Margarynę ucieramy mikser razem z cukrem, następnie wbijamy pojedynczo jajka, wlewamy 2 łyżki śmietany oraz ocet. 2. Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy, cały czas ucieramy. 3. Na koniec ciasto łączymy z borówkami, mieszając delikatnie łyżką i wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm. 4. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 35 minut w 180°C. Po upieczeniu ciasto studzimy.
5. Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i studzimy do lekkiego stężenia. 6. Śnieżki z mlekiem ubijamy mikserem, dodajemy galaretkę i wylewamy masę na ciasto.
7. Utykamy dowolnie rafaelo i polewamy polewą z rozpuszczonej czekolady z 2 łyżkami śmietany. 8. Ciasto chłodzimy 1 godzinę w lodówce.
9. Gotowe. 10. Smacznego.