Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie to niewątpliwie guru wśród ciast. Obłędnie smaczne i słodkie nie do przebicia przez inne słodkości. Ten przepis pochodzi ze Złotej Kolekcji Kasi z niewielką modyfikacją.
Wykonanie:
1.Mąkę przesiać przez sito razem z sodą na stolnicę. Dodać zimne masło i posiekać.
2.Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części.
3.Trzy identyczne formy do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić cienko ciastem.
4.Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową i upiec wszystkie na złoty kolor w 180°C.
5.Ugotować budyń: w połowie szklanki mleka wymieszać składniki po czym dodać je do powoli gotującego się mleka z cukrem. Mieszać energicznie by nie utworzyły się grudki. Ostudzić.
6.Dla tych co wolą bardziej maślane kremy proponuję dodać masło, a krem będzie bardziej karpatkowy. Masło utrzeć do białości i dodawać po łyżce budyniu.
7.Na jeden upieczony blat ciasta rozsmarować krem budyniowy. Przykryć drugim blatem, na którym rozsmarować należy kajmak. Całość przykryć blatem z polewą orzechową.
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7646
Pyszna sałatka z granatem i serem pleśniowym - nie wiedziałam, że to połączen...
Odsłon: 28901
Jak zrobić smaczną sałatkę z kurczakiem? Oto prosty, sprawdzony przepis na py...
Odsłon: 746
Prosty przepis na pyszną, soczystą i aromatyczną białą kiełbasę pieczoną w pi...
Odsłon: 1053
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7646
Pyszna sałatka z granatem i serem pleśniowym - nie wiedziałam, że to połączen...
Odsłon: 28901
Jak zrobić smaczną sałatkę z kurczakiem? Oto prosty, sprawdzony przepis na py...
Odsłon: 746
Prosty przepis na pyszną, soczystą i aromatyczną białą kiełbasę pieczoną w pi...
Odsłon: 1053
Składniki
Wykonanie: 1.Mąkę przesiać przez sito razem z sodą na stolnicę. Dodać zimne masło i posiekać. 2.Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. 3.Trzy identyczne formy do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić cienko ciastem. 4.Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową i upiec wszystkie na złoty kolor w 180°C. 5.Ugotować budyń: w połowie szklanki mleka wymieszać składniki po czym dodać je do powoli gotującego się mleka z cukrem. Mieszać energicznie by nie utworzyły się grudki. Ostudzić. 6.Dla tych co wolą bardziej maślane kremy proponuję dodać masło, a krem będzie bardziej karpatkowy. Masło utrzeć do białości i dodawać po łyżce budyniu. 7.Na jeden upieczony blat ciasta rozsmarować krem budyniowy. Przykryć drugim blatem, na którym rozsmarować należy kajmak. Całość przykryć blatem z polewą orzechową.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto "Och i Ach"
Desery
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Ciasto "Och i Ach"
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 167
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Dzisiaj upiekłam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu placek śliwkowy. Pl...
Odsłon: 196