Do góry

Desery Przepis na:

Sorbet z mango - bez cukru

Sorbet z mango - bez cukru

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 5584

Dodano:

Odsłon: 7151

Przepyszny przepis na zdrowe i proste domowe lody,

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sorbet z mango - bez cukru

Przygotowanie

  1. Mango należy obrać ze skóry i oddzielić od pestki. Miąższ wkładamy do pojemnika i mrozimy przez 12h.

  2. Do blendera wciskamy sok z połowy cytryny, dodajemy 4 łyżki miodu, zamrożone mango - najlepiej je podzielić po wyjęciu na mniejsze kawałki. Dodajemy dwie łyżki zimnej wody i ćwierć łyżeczki mielonego kardamonu. Wszystko blendujemy tak długo, aż uzyskamy gładki sorbet.

  3. Sorbet jest gotowy do podania. Można go przechowywać w zamrażarce przez 10 dni. Jeśli chcemy go podać po dłuższym mrożeniu to proponuję przed podaniem włożyć go na 20 minut do lodówki.

    Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować sorbet krok po kroku.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń