Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny przepis na zdrowe i proste domowe lody,
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6116
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9096
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8587
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5921
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6116
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9096
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8587
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5921
Składniki
Mango należy obrać ze skóry i oddzielić od pestki. Miąższ wkładamy do pojemnika i mrozimy przez 12h.
Do blendera wciskamy sok z połowy cytryny, dodajemy 4 łyżki miodu, zamrożone mango - najlepiej je podzielić po wyjęciu na mniejsze kawałki. Dodajemy dwie łyżki zimnej wody i ćwierć łyżeczki mielonego kardamonu. Wszystko blendujemy tak długo, aż uzyskamy gładki sorbet.
Sorbet jest gotowy do podania. Można go przechowywać w zamrażarce przez 10 dni. Jeśli chcemy go podać po dłuższym mrożeniu to proponuję przed podaniem włożyć go na 20 minut do lodówki. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować sorbet krok po kroku.