Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny przepis na zdrowe i proste domowe lody,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13130
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1486
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14436
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5967
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13130
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1486
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14436
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5967
Składniki
Mango należy obrać ze skóry i oddzielić od pestki. Miąższ wkładamy do pojemnika i mrozimy przez 12h.
Do blendera wciskamy sok z połowy cytryny, dodajemy 4 łyżki miodu, zamrożone mango - najlepiej je podzielić po wyjęciu na mniejsze kawałki. Dodajemy dwie łyżki zimnej wody i ćwierć łyżeczki mielonego kardamonu. Wszystko blendujemy tak długo, aż uzyskamy gładki sorbet.
Sorbet jest gotowy do podania. Można go przechowywać w zamrażarce przez 10 dni. Jeśli chcemy go podać po dłuższym mrożeniu to proponuję przed podaniem włożyć go na 20 minut do lodówki. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować sorbet krok po kroku.