Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny przepis na zdrowe i proste domowe lody,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32620
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32620
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Mango należy obrać ze skóry i oddzielić od pestki. Miąższ wkładamy do pojemnika i mrozimy przez 12h.
Do blendera wciskamy sok z połowy cytryny, dodajemy 4 łyżki miodu, zamrożone mango - najlepiej je podzielić po wyjęciu na mniejsze kawałki. Dodajemy dwie łyżki zimnej wody i ćwierć łyżeczki mielonego kardamonu. Wszystko blendujemy tak długo, aż uzyskamy gładki sorbet.
Sorbet jest gotowy do podania. Można go przechowywać w zamrażarce przez 10 dni. Jeśli chcemy go podać po dłuższym mrożeniu to proponuję przed podaniem włożyć go na 20 minut do lodówki. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować sorbet krok po kroku.