Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie na polskich stołach podczas świąt wielkanocnych nie może zabraknąć klasycznej babki! Jak przygotować ją w zaledwie kilka chwil? Skorzystajcie z naszego przepisu!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 986
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 378
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 586
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1093
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 986
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 378
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 586
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1093
Składniki
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i ucieramy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji przez około 4 minuty.
Do miski dodajemy roztopione i przestudzone masło. Całość miksujemy przez kolejne 2 minuty.
Następnie do miski przesiewamy stopniowo mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie łączymy składniki przy użyciu miksera.
Połowę ciasta przelewamy do drugiej miski, dodajemy kakao i mieszamy pry użyciu miksera.
Formę do babki smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą lub wiórkami kokosowymi.
Do foremki wlewamy najpierw jasne, potem ciemne ciasto z dodatkiem kakao. Babkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut.