Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie na polskich stołach podczas świąt wielkanocnych nie może zabraknąć klasycznej babki! Jak przygotować ją w zaledwie kilka chwil? Skorzystajcie z naszego przepisu!
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i ucieramy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji przez około 4 minuty.
Do miski dodajemy roztopione i przestudzone masło. Całość miksujemy przez kolejne 2 minuty.
Następnie do miski przesiewamy stopniowo mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie łączymy składniki przy użyciu miksera.
Połowę ciasta przelewamy do drugiej miski, dodajemy kakao i mieszamy pry użyciu miksera.
Formę do babki smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą lub wiórkami kokosowymi.
Do foremki wlewamy najpierw jasne, potem ciemne ciasto z dodatkiem kakao. Babkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut.
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3086
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2067
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 6879
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 116
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3086
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2067
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 6879
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 116
Składniki
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i ucieramy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji przez około 4 minuty.
Do miski dodajemy roztopione i przestudzone masło. Całość miksujemy przez kolejne 2 minuty.
Następnie do miski przesiewamy stopniowo mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie łączymy składniki przy użyciu miksera.
Połowę ciasta przelewamy do drugiej miski, dodajemy kakao i mieszamy pry użyciu miksera.
Formę do babki smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą lub wiórkami kokosowymi.
Do foremki wlewamy najpierw jasne, potem ciemne ciasto z dodatkiem kakao. Babkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut.
Przepisy Desery
Desery
Najlepsze ciasto z owocami
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Najlepsze ciasto z owocami
Ciasto z babcinego przepisu. Najlepiej smakuje z kwaśnymi owocami. Ja dodałam...
Odsłon: 59
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 108