Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5349
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5349
Składniki
Budyń i połowę porcji cukru rozpuścić w 400 ml mleka. Pozostałe mleko wlać do rondelka i doprowadzić do wrzenia. Do gotującego się płynu wlać mleko z rozpuszczonym budyniem oraz cukrem i ugotować gęstą masę, cały czas mieszając. Ostudzić
Masło zmiksować na puch z pozostałym cukrem. Następnie porcjami dodawać ostudzony budyń i starannie miksować do połączenia się składników. Potem do masy dodać 3 łyżki rumu i całość wymieszać. Prostokątną blachę o wymiarach 25X36 cm wyłożyć folią aluminiową.
Na dnie formy ułożyć warstwę herbatników. Na herbatnikach rozprowadzić 1/3 gęstego kremu, na kremie kolejną warstwę herbatników i znów 1/3 kremu, porcję herbatników i resztę kremu,oraz pozostałe herbatniki. Ciasto chłodzić w lodówce przez 3 godziny.
Po tym czasie ciasto wyjąć z lodówki. Blachę przykryć deską do krojenia i ostrożnie odwrócić. Następnie zdjąć formę i folię aluminiową. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Ubitą śmietanę wyłożyć na wierzch ciasta i wyrównać. Deser można ozdobić gotowymi czekoladowymi ozdobami lub posypką. SMACZNEGO!