Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowa strucla z makiem pyszna, lekka, idealna.
Mąkę przesiewamy do miski, robimy dołek i wkruszamy drożdże, dodajemy łyżeczkę cukru, odrobinę soli i trochę ciepłego mleka.
Mieszamy i czekamy aż drożdże podrosną.
Dodajemy ciepłe mleko, roztopione masło, cukier i jajka. Wyrabiamy dokładnie ciasto i zostawiamy do wyrośnięcia.
Ciasto wykładamy na stolnicę wysypaną mąką i dzielimy na 4 części.
Zagniatamy każdą część i wałkujemy na kwadrat wielkości blachy w piekarniku.
Masę makową wyjmujemy z puszki i dodajemy 2 jaka, dokładnie mieszamy.
Układamy masę makową na rozwałkowane ciasto i zwijamy strucle.
Strucle zawijamy w papier do pieczenia ( robimy w papierze małą zakładkę bo ciasto urośnie) i wstawiamy do piekarnika,
Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 40 minut.
Z podanych składników otrzymamy 4 strucle makowe.
Przepis dnia
Przepis na świąteczny makowiec, tym razem jako drożdżowy wieniec makowy. Taka...
Odsłon: 6474
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 459
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1900
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 150
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 459
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1900
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 150
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, robimy dołek i wkruszamy drożdże, dodajemy łyżeczkę cukru, odrobinę soli i trochę ciepłego mleka. Mieszamy i czekamy aż drożdże podrosną. Dodajemy ciepłe mleko, roztopione masło, cukier i jajka. Wyrabiamy dokładnie ciasto i zostawiamy do wyrośnięcia. Ciasto wykładamy na stolnicę wysypaną mąką i dzielimy na 4 części. Zagniatamy każdą część i wałkujemy na kwadrat wielkości blachy w piekarniku. Masę makową wyjmujemy z puszki i dodajemy 2 jaka, dokładnie mieszamy. Układamy masę makową na rozwałkowane ciasto i zwijamy strucle. Strucle zawijamy w papier do pieczenia ( robimy w papierze małą zakładkę bo ciasto urośnie) i wstawiamy do piekarnika, Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 40 minut. Z podanych składników otrzymamy 4 strucle makowe.
Przepisy Desery
Desery
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Desery
Lody śmietankowe własnej roboty
Desery
Leśny mech
Desery
Ciasto "Och i Ach"
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Niewielkie placuszki serowe do przygotowania w ekspresowym tempie. Polane sos...
Odsłon: 96
Lody śmietankowe własnej roboty
Kremowe, puszyste lody śmietankowe, które bez problemu odtworzycie w swojej k...
Odsłon: 127