Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9233
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2649
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1188
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 224
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9233
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2649
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1188
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 224
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. 1 część wyłożyć na spód blaszki i posmarować powidłami śliwkowymi lub inną konfiturą. Drugą włożyć do zamrażarki.
Białka ubić z cukrem, dodać śmietanę i pozostałe składniki. Wymieszać. Wyłożyć masę na ciasto posmarowane powidłami. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 50 min. W temperaturze 180°C. Studzić ciasto ok. 3 godzin.