Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suflet czekoladowy znakomicie poprawia nastrój a jego głęboki smak na długo zapada w pamięć.
Suflet to francuski deser na bazie jaj. Dziś powstało mnóstwo wersji tej deli...
Odsłon: 1778
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22180
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 762
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22180
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 762
Składniki
Sposób przyrządzenia: Śmietanę schłodzić, ubić i schować do lodówki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, czyli wkładając garnuszek z połamaną czekoladą w rondel z gorącą wodą. Ubić żółtka z łyżką cukru pudru, aż powstanie biała pulchna masa. Schłodzone białka ubić na sztywną pianę, a pod koniec dodać resztę cukru pudru. Ubić dalej, aż piana będzie gęsta i lśniąca. Żółtka wymieszać z ciepłą czekoladą i stopniowo, w trakcie mieszania dodać ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Foremki wysmarować masłem i nakładać do 2/3 wysokości masę czekoladową. Wsadzić foremki na 15 - 20 min. do nagrzanego do 210°C piekarnika. Przed podaniem posypać kakao.
Przepisy Desery
Desery
Naleśniki z mascarpone i truskawkami
Desery
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Desery
Tarta z rabarbarem zapieczonym w migdałowym kremie
Desery
Ciasto z serem i truskawkami
Naleśniki z mascarpone i truskawkami
Przepis na sprężyste, cienkie naleśniki z obłędnym nadzieniem na bazie serka...
Odsłon: 48
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Dwukolorowy sernik zebra na spodzie z pokruszonych ciasteczek. Efektowny wypi...
Odsłon: 82