Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suflet czekoladowy znakomicie poprawia nastrój a jego głęboki smak na długo zapada w pamięć.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4210
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 427
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 857
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3721
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4210
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 427
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 857
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3721
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Składniki
Sposób przyrządzenia: Śmietanę schłodzić, ubić i schować do lodówki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, czyli wkładając garnuszek z połamaną czekoladą w rondel z gorącą wodą. Ubić żółtka z łyżką cukru pudru, aż powstanie biała pulchna masa. Schłodzone białka ubić na sztywną pianę, a pod koniec dodać resztę cukru pudru. Ubić dalej, aż piana będzie gęsta i lśniąca. Żółtka wymieszać z ciepłą czekoladą i stopniowo, w trakcie mieszania dodać ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Foremki wysmarować masłem i nakładać do 2/3 wysokości masę czekoladową. Wsadzić foremki na 15 - 20 min. do nagrzanego do 210°C piekarnika. Przed podaniem posypać kakao.