Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zaskoczy gości. Podajemy go od razu po wyjęciu z piekarnika, żeby za bardzo nie opadł przed spróbowaniem. :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 169
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 366
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1639
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3073
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26454
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 169
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 366
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1639
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3073
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26454
Składniki
Z pomarańczy ściąć wierzchy i łyżką wydrążyć środki.
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać sok z cytryny, z pomarańczy, mąkę ziemniaczaną oraz brandy. Białka ubić na sztywno i ostrożnie wymieszać z masą żółtkową.
Pomarańcze napełnić masą do wysokości 3/4, ponieważ suflet sporo urośnie. Tak przygotowane pomarańcze piec w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut.
Smacznego! :)