Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zaskoczy gości. Podajemy go od razu po wyjęciu z piekarnika, żeby za bardzo nie opadł przed spróbowaniem. :)
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1929
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 42
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 117
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1929
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 42
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 117
Składniki
Z pomarańczy ściąć wierzchy i łyżką wydrążyć środki.
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać sok z cytryny, z pomarańczy, mąkę ziemniaczaną oraz brandy. Białka ubić na sztywno i ostrożnie wymieszać z masą żółtkową.
Pomarańcze napełnić masą do wysokości 3/4, ponieważ suflet sporo urośnie. Tak przygotowane pomarańcze piec w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut.
Smacznego! :)