Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zaskoczy gości. Podajemy go od razu po wyjęciu z piekarnika, żeby za bardzo nie opadł przed spróbowaniem. :)
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Z pomarańczy ściąć wierzchy i łyżką wydrążyć środki.
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać sok z cytryny, z pomarańczy, mąkę ziemniaczaną oraz brandy. Białka ubić na sztywno i ostrożnie wymieszać z masą żółtkową.
Pomarańcze napełnić masą do wysokości 3/4, ponieważ suflet sporo urośnie. Tak przygotowane pomarańcze piec w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut.
Smacznego! :)