Do góry

Desery Przepis na:

Świąteczne ciasto wielkanocne

Świąteczne ciasto wielkanocne

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 645

Dodano:

Odsłon: 467

Bardzo bogaty, delikatny, miękki, nie zużywa się przez długi czas i pozostaje smaczny. Tekstura jest warstwowa, delikatna i bardzo bogata, słodka i pachnąca. Ten przepis stał się dla nas prawdziwym odkryciem.

Składniki

  • Ciepłe mleko - 350 ml + cukier 1 łyżka.
  • żywe drożdże - 40 g
  • twarożek - 100 g
  • masło - 50 g
  • cukier waniliowy - 10 g
  • Sól
  • jajko - 2 szt.
  • cukier - 150 g
  • mąka - 700 g
  • olej roślinny - 2 łyżki stołowe (do smarowania formy)
  • rodzynki i wiśnie - 200 g
  • masło na warstwę - 50 g
3-4 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Świąteczne ciasto wielkanocne

Przygotowanie

  1. Wymaganych jest 6 form o średnicy 9 cm.
    piec przez 30 minut w temperaturze 180 ° C

  2. Wesołych Świąt Wielkanocnych

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń