Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne pierniczki udekorowane przez mojego 10-letniego syna, miał przy tym niezłą frajdę, dla mnie są śliczne, przy dekorowaniu stan liczebny pierników się zmniejszył, bo trzeba było sprawdzić czy są dobre :-)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1015
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4654
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1299
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1015
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4654
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1299
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać pozostałe składniki, posiekać i wyrobić elastyczne ciasto. Następnie rozwałkować na grubość 3-4 mm i wykrawać pierniki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni góra-dół, pierniki piec 8 minut. Pierniki zaraz po upieczeniu są miękkie, ale jak wystygną to robią się kruche. Przechowywać w zamkniętym słoiku. SMACZNEGO!!!