Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne (choć i tak na razie moim faworytem są te ze smalcem) waniliowe, proste do zrobienia i świetnie nadają się do "stempelków"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11875
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16151
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5124
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11875
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16151
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5124
Składniki
Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż i nożem zeskrobujemy nasionka Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier puder, sól, jajko, ziarenka wanilii i masło. Wszystko siekamy nożem. Zagniatamy ciasto.
Formujemy kulkę; zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok 60 min.
Wyjmujemy ciasto rozwałkowujemy (podsypując delikatnie mąką) na grubosc ok. 3-4 mm.
Odciskamy stempelki i wycinamy ciasteczka.
Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (ja piekę na macie silikonowej)
Pieczemy przez ok. 10-12 min. w 180st na lekko złoty kolor.