Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka w wykonaniu szarlotka.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
Umyte jabłka obieramy. Ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Dodajemy cynamon w ilości w jakiej nam odpowiada.
Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i dokładnie mieszamy.
Foremkę smarujemy masłem. U mnie została użyta foremka o średnicy 20cm.Wysypujemy na dno szklankę suchych składników. Dodajemy starte jabłka. Następnie wysypujemy drugą część suchych składników-1 szklankę i ponownie jabłka. Ostatnia warstwa to szklanka suchych składników.
Kroimy masło na plastry o grubości 1,5-2 cm i wykładamy na wierzch.
Piekarnik ustawiamy na 180 stopni, grzanie góra-dół i pieczemy około 60 minut.