Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrniki czyli tradycyjny deser kuchni ukraińskiej. Banalnie prosty, banalnie szybki, tani, ale jaki pyszny.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6962
Polecam.
Odsłon: 112
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5265
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2389
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6962
Polecam.
Odsłon: 112
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5265
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2389
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem w głębokim naczyniu. Wszystkie pozostałe składniki łączymy razem ze sobą. W razie potrzeby można dodać więcej mąki. Powinniśmy uzyskać zwarte, jednolite ciasto. Z ciasta formujemy małe pączki i obtaczamy jeszcze raz w mące. Smażymy na oleju, ok. 5 minut z jednej i drugiej strony. Podawać z ulubionymi dżemami.