Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrniki czyli tradycyjny deser kuchni ukraińskiej. Banalnie prosty, banalnie szybki, tani, ale jaki pyszny.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem w głębokim naczyniu. Wszystkie pozostałe składniki łączymy razem ze sobą. W razie potrzeby można dodać więcej mąki. Powinniśmy uzyskać zwarte, jednolite ciasto. Z ciasta formujemy małe pączki i obtaczamy jeszcze raz w mące. Smażymy na oleju, ok. 5 minut z jednej i drugiej strony. Podawać z ulubionymi dżemami.