Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrniki czyli tradycyjny deser kuchni ukraińskiej. Banalnie prosty, banalnie szybki, tani, ale jaki pyszny.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem w głębokim naczyniu. Wszystkie pozostałe składniki łączymy razem ze sobą. W razie potrzeby można dodać więcej mąki. Powinniśmy uzyskać zwarte, jednolite ciasto. Z ciasta formujemy małe pączki i obtaczamy jeszcze raz w mące. Smażymy na oleju, ok. 5 minut z jednej i drugiej strony. Podawać z ulubionymi dżemami.