Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe placuszki smażone na patelni. Z dodatkiem banana zyskują ciekawy smak, a masło orzechowe świetnie to uzupełnia
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 946
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2149
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 946
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2149
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Banan obrać ze skórki, pokroić w plastry, razem z twarogiem rozgnieść widelcem. Do twarogu dodać jajko, wsypać cukier, wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę i jeszcze raz wymieszać.
Nabierać kawałki ciasta wielkości moreli, formować kulki, obtaczając w mące, spłaszczać i układać na oprószonej mąką stolnicy.
Na patelni rozgrzać olej lub masło klarowane, wykładać placki, smażyć na małym ogniu z obu stron na złoto-brązowy kolor (u mnie to trwało po ok półtorej minuty z każdej strony). Serniczki podawać z masłem orzechowym, polane syropem klonowym. Smacznego:)