Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe placuszki smażone na patelni. Z dodatkiem banana zyskują ciekawy smak, a masło orzechowe świetnie to uzupełnia
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13434
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1533
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14811
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6095
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13434
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1533
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14811
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6095
Składniki
Banan obrać ze skórki, pokroić w plastry, razem z twarogiem rozgnieść widelcem. Do twarogu dodać jajko, wsypać cukier, wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę i jeszcze raz wymieszać.
Nabierać kawałki ciasta wielkości moreli, formować kulki, obtaczając w mące, spłaszczać i układać na oprószonej mąką stolnicy.
Na patelni rozgrzać olej lub masło klarowane, wykładać placki, smażyć na małym ogniu z obu stron na złoto-brązowy kolor (u mnie to trwało po ok półtorej minuty z każdej strony). Serniczki podawać z masłem orzechowym, polane syropem klonowym. Smacznego:)