Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe placuszki smażone na patelni. Z dodatkiem banana zyskują ciekawy smak, a masło orzechowe świetnie to uzupełnia
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10780
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10780
Składniki
Banan obrać ze skórki, pokroić w plastry, razem z twarogiem rozgnieść widelcem. Do twarogu dodać jajko, wsypać cukier, wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę i jeszcze raz wymieszać.
Nabierać kawałki ciasta wielkości moreli, formować kulki, obtaczając w mące, spłaszczać i układać na oprószonej mąką stolnicy.
Na patelni rozgrzać olej lub masło klarowane, wykładać placki, smażyć na małym ogniu z obu stron na złoto-brązowy kolor (u mnie to trwało po ok półtorej minuty z każdej strony). Serniczki podawać z masłem orzechowym, polane syropem klonowym. Smacznego:)