Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki placuszek na imprezę okolicznościową.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 228
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 755
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3603
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 743
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 228
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 755
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3603
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 743
Składniki
Wykonanie biszkoptu: Ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, mąkę tortową i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Piec biszkopt w temp. 160 stopni przez 25 minut Wykonanie placka makowego Mak sparzyć i zmielić dwa razy, żółtka utrzeć z cukrem i dodać kaszę mannę , bułkę, mak i resztę składników. Masę piec w temp. 190 przez 30 minut. Wykonanie placka kokosowego Białka ubić z cukrem, dodać resztę składników dokładnie wymieszać, i upiec jak biszkopt. Wykonanie masy waniliowej: Utrzeć żółtka i cukier, dodać mąkę i wlać do gotującego się mlek- wymieszać. Zimny krem utrzeć z masłem. Składanie szachownicy Biszkopt posmarować powidłem śliwkowym.
Placek makowy pokroić na 7 pasków. Na biszkopcie ułożyć 4 paski makowe pozostawiając pomiędzy nimi odstępy. Miejsca pomiędzy paskami ciasta makowego wypełnić waniliowym kremem , a na kremie ułożyć owoce. Następnie położyć pozostałe paski ciasta makowego, aby utworzyły kratkę. Pozostałym kremem obłożyć cały placek. Na wierzch położyć placek kokosowy i zalać polewą czekoladową , przygotowana według opisu na opakowaniu. Gotową szachownicę schłodzić w lodówce.
Resztą kremu obłożyć cały placek. Następnie nałożyć placek kokosowy i zalewać polewą czekoladową.
Gotową szachownicę schłodzić w lodówce.