Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38449
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1264
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38449
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1264
Składniki
Mąkę należy przesiać z proszkiem do pieczenia i posiekać nożem z margaryną. Dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę. Wyrobić ciasto. Owinąć w folię i wstawić do lodówki na 20 min.
Jabłka należy pokroić na grube plastry. Wymieszać z cynamonem, bułką tartą i cukrem. Ciasto po wyjęciu z lodówki dzielimy na dwie części . Rozwałkujemy, po nałożeniu na blachę nakłuwamy widelcem. Układamy farsz z jabłek i drugą połowę ciasta, również tą część nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp. 170* C OK 50 MIN. Ja piekę z termoobiegiem z grzaniem od dołu.