Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po serniki i jabłeczniki zawsze większość z nas chętnie sięga. Te dwa ciasta chyba nigdy się nie znudzą.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 919
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 525
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 919
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 525
Składniki
Składniki na ciasto posiekać nożem, zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną od razu włożyć do formy o wymiarach 25/35 cm. Posypać 1 łyżką tartej bułki. Następnie wyłożyć starte jabłka wymieszane z cukrem. Leciutko posypać łyżeczką cynamonu. Przykryć drugą częścią ciasta. Nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Piec 30 minut. Po tym czasie ubić ubić białka z dwoma łyżkami cukru i wyłożyć pianę. Piec jeszcze 25 minut aż beza się ładnie zrumieni.