Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po serniki i jabłeczniki zawsze większość z nas chętnie sięga. Te dwa ciasta chyba nigdy się nie znudzą.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4546
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26342
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1596
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4546
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26342
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1596
Składniki
Składniki na ciasto posiekać nożem, zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną od razu włożyć do formy o wymiarach 25/35 cm. Posypać 1 łyżką tartej bułki. Następnie wyłożyć starte jabłka wymieszane z cukrem. Leciutko posypać łyżeczką cynamonu. Przykryć drugą częścią ciasta. Nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Piec 30 minut. Po tym czasie ubić ubić białka z dwoma łyżkami cukru i wyłożyć pianę. Piec jeszcze 25 minut aż beza się ładnie zrumieni.