Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po serniki i jabłeczniki zawsze większość z nas chętnie sięga. Te dwa ciasta chyba nigdy się nie znudzą.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 14
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 124
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 276
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 489
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 14
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 124
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 276
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 489
Składniki
Składniki na ciasto posiekać nożem, zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną od razu włożyć do formy o wymiarach 25/35 cm. Posypać 1 łyżką tartej bułki. Następnie wyłożyć starte jabłka wymieszane z cukrem. Leciutko posypać łyżeczką cynamonu. Przykryć drugą częścią ciasta. Nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Piec 30 minut. Po tym czasie ubić ubić białka z dwoma łyżkami cukru i wyłożyć pianę. Piec jeszcze 25 minut aż beza się ładnie zrumieni.