Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka wzbogacona brzoskwiniami i rodzynkami oraz migdałową bezą
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1602
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1602
Składniki
Zagnieść ciasto kruche, wyłożyć na blaszkę i podpiec ca 10 min. w temp. 200 st. C
Brzoskwinie pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć i dobrze osączyć. Wymieszać z musem jabłkowym i wyłożyć na podpieczone ciasto. Piec 45 min. w temp. 180 st. C.
Ubić białka na sztywną pianę dodając stopniowo cukier puder. Na końcu dodać płatki migdałowe i delikatnie wymieszać. Pianę wyłożyć na ciasto i zapiekać jeszcze ca 15 min.