Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka wzbogacona brzoskwiniami i rodzynkami oraz migdałową bezą
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 624
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1306
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458083
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1561
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2331
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 624
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1306
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458083
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1561
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2331
Składniki
Zagnieść ciasto kruche, wyłożyć na blaszkę i podpiec ca 10 min. w temp. 200 st. C
Brzoskwinie pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć i dobrze osączyć. Wymieszać z musem jabłkowym i wyłożyć na podpieczone ciasto. Piec 45 min. w temp. 180 st. C.
Ubić białka na sztywną pianę dodając stopniowo cukier puder. Na końcu dodać płatki migdałowe i delikatnie wymieszać. Pianę wyłożyć na ciasto i zapiekać jeszcze ca 15 min.