Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i rewelacyjna szarlotka. Przepis zdobyty od mamusi, ale także Ewa Wachowicz robiła ją w swoim programie:)
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i podzielić na 3 równe części.
Jabłka umyć i zetrzeć na tartce (na dużych oczkach) ze skórką. Dodać cukier i cynamon, wymieszać. Nie odlewałam soku jaki powstał w jabłkach. Jabłka podzielić na pół.
Blachę wysmarować i wysypać bułką (ja użyłam dużej blachy, ale nastepnym razem zrobię na małej|)- wtedy masa jabłkowa będzie wyższa.
Wsypać ciasto na blachę- rozprowadzić równo i jabłka - układać równo i delikatnie, żeby nie poruszyć ciasta sypkiego. Ja pomogłam sobie widelcem do rozprowadzenia jabłek. Potem znowu ciasto i jabłka, i znów ciasto. Wierzch ciasta przykryć wiórkami masła- całą powierzchnie. Najlepiej jak masło jest zimne lepiej sie kroi.
Piec w 180''''C przez 40-45 min, Nie wyćiągać ciasta od razu z blachy dopiero na drugi dzień. Można podawać z bitą śmietaną.
Delikatne i pyszne pierogi z kaszą gryczaną i białym serem. Smakują tam samo...
Odsłon: 15949
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7165
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 190
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15347
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 634
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7165
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 190
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15347
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 634
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i podzielić na 3 równe części.
Jabłka umyć i zetrzeć na tartce (na dużych oczkach) ze skórką. Dodać cukier i cynamon, wymieszać. Nie odlewałam soku jaki powstał w jabłkach. Jabłka podzielić na pół.
Blachę wysmarować i wysypać bułką (ja użyłam dużej blachy, ale nastepnym razem zrobię na małej|)- wtedy masa jabłkowa będzie wyższa.
Wsypać ciasto na blachę- rozprowadzić równo i jabłka - układać równo i delikatnie, żeby nie poruszyć ciasta sypkiego. Ja pomogłam sobie widelcem do rozprowadzenia jabłek. Potem znowu ciasto i jabłka, i znów ciasto. Wierzch ciasta przykryć wiórkami masła- całą powierzchnie. Najlepiej jak masło jest zimne lepiej sie kroi.
Piec w 180''''C przez 40-45 min, Nie wyćiągać ciasta od razu z blachy dopiero na drugi dzień. Można podawać z bitą śmietaną.
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 112
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 114