Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka bez pieczenia
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 281
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3641
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1848
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3580
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29717
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 281
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3641
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1848
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3580
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29717
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 i 1/2 szklance wrzątku ( 625 ml) . Po przestudzeniu wymieszać z jabłkami prażonymi.
Biszkopty ułożyć na blaszce (u mnie tortownica 24 cm), lekko namoczyć w mleku lub wodzie z cytryną.
Gdy galaretka z jabłkami zacznie tężeć wyłożyć ją na biszkopty i odstawić do lodówki do stężenia.
Mascarpone zmiksować ze śmietanką i cukrem pudrem na gęsty krem, w gorące dni dodać śmietan fix dla usztywnienia.
Gotowy krem wyłożyć na zgęstniałą galaretkę z jabłkami. Wierzch posypać orzeszkami, czekoladą, migdałami lub pokruszonymi bezami. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc. Smacznego!