Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka bez pieczenia
Dzisiaj prosty i szybki przepis na skorupki na orzeszki. Polecam
Odsłon: 573
Chrupiąca i orzeźwiająca sałatka będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Wspania...
Odsłon: 190
Dzisiaj prosty i szybki przepis na skorupki na orzeszki. Polecam
Odsłon: 573
Chrupiąca i orzeźwiająca sałatka będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Wspania...
Odsłon: 190
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 i 1/2 szklance wrzątku ( 625 ml) . Po przestudzeniu wymieszać z jabłkami prażonymi.
Biszkopty ułożyć na blaszce (u mnie tortownica 24 cm), lekko namoczyć w mleku lub wodzie z cytryną.
Gdy galaretka z jabłkami zacznie tężeć wyłożyć ją na biszkopty i odstawić do lodówki do stężenia.
Mascarpone zmiksować ze śmietanką i cukrem pudrem na gęsty krem, w gorące dni dodać śmietan fix dla usztywnienia.
Gotowy krem wyłożyć na zgęstniałą galaretkę z jabłkami. Wierzch posypać orzeszkami, czekoladą, migdałami lub pokruszonymi bezami. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc. Smacznego!