Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka bez pieczenia
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 93
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 188
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 377
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 93
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 188
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 377
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 i 1/2 szklance wrzątku ( 625 ml) . Po przestudzeniu wymieszać z jabłkami prażonymi.
Biszkopty ułożyć na blaszce (u mnie tortownica 24 cm), lekko namoczyć w mleku lub wodzie z cytryną.
Gdy galaretka z jabłkami zacznie tężeć wyłożyć ją na biszkopty i odstawić do lodówki do stężenia.
Mascarpone zmiksować ze śmietanką i cukrem pudrem na gęsty krem, w gorące dni dodać śmietan fix dla usztywnienia.
Gotowy krem wyłożyć na zgęstniałą galaretkę z jabłkami. Wierzch posypać orzeszkami, czekoladą, migdałami lub pokruszonymi bezami. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc. Smacznego!