Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnąca szarlotka na zimne wieczory.
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 130
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 130
Składniki
Masło posiekać i rozgnieść z mąką.
W osobnym naczyniu jajo ubić na pianę z cukrem, i proszkiem do pieczenia.
Zagnieść ciasto.
Z dwóch trzecich ilości ciasta rozwałkować placek o grubości ok centymetra.
Okrągłą blachę wysmarować masłem, posypać bułką tartą i ułożyć rozwałkowane ciasto
Jabłka obrać, poszatkować, dodać cukier i cynamon, usmażyć na dużej patelni na miękką masę.
Ciepłą masę nałożyć równo na placek.
Resztę ciasta rozwałkować i ułożyć na wierzchu (z resztki ciasta można uformować jakiś wzór na wierzchu)
Piec w temperaturze ok 200 C ok godziny aż się przyrumieni
SMACZEGO
Przepisy Desery
Desery
Ciasto oszczędne
Desery
Bułeczki z malinami
Desery
Sernik z kaszą manną i truskawkami
Desery
Bułki drożdżowe z truskawkami
Ciasto oszczędne
Czemu ten deser to ciasto oszczędne? Bo do jego przygotowania możesz wykorzys...
Odsłon: 252
Bułeczki z malinami
Delikatne, pulchne, proste w przygotowaniu i przede wszystkim malinowe… Ten w...
Odsłon: 65