Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci z Bieszczad na wyborną szarlotkę.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7587
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 212
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2445
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 532
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7587
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 212
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2445
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 532
Składniki
Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym do białości., następnie wbijać po jednym żółtku(3 szt.) a na koniec wbić jedno całe jajko. Na stolnicy wysypać mąkę z proszkiem do pieczenia, połączyć z przygotowaną masą i delikatnie zarobić ciasto rękami. Ciasto podzielić na dwie części i odstawić w chłodne miejsce do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc) blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć połowę ciasta i ułożyć pokrojone w cieniutkie plasterki wcześniej obrane jabłka i posypać według uznania cukrem zwykłym i cynamonem. Przykryć drugą połową ciasta. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.