Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na biszkopcie miodowym z masą jabłkowo-galaretkową.Pokryta kremem śmietankowo-budyniowym i posypką z cynamonem.Ciasto delikatne,winne i pyszne.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456941
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1260
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2128
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 520
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456941
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1260
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2128
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 520
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po trochu cukru i ubić. Przesiewać mąkę z cynamonem i proszkiem i już mieszać delikatnie łopatką.Na koniec wmieszać miód. Wylać na blaszkę 34x38, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.25-30 min.w 175*.
masa jabłkowa-Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Wlać wodę, dodać cukier i pogotować parę minut. Odstawić i zaraz wmieszać galaretki, do ich rozpuszczenia. Odstawić do lekkiego tężenia. Wylać na biszkopt i schłodzić.
krem-Ugotować budynie z cukrem. Ostudzić, od czasu do czasu mieszając. Albo przykryć ściśle folią spożywczą aż przestygnie. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego. Śmietankę wraz z jogurtem i pudrem ubić dodając fix. Potem porcjami dodawać budyń i miksować. Na koniec dolewać żelatynę i krótko zmiksować. Wylać na jabłka. posypka-Herbatniki zetrzeć na tarce, albo dokładnie pokruszyć. Wymieszać z cynamonem i posypać placek.